Bartók Béla Városi és Iskolai Könyvtár - Csorvás
Rólunk
 
Események
 
Ajánló
 

Kövess minket facebookon is!

 
Dokumentumok
 
Városunk
 
Új könyveink
Új könyveink : L. Ron Hubbard: A Dianetika és a Szcientológia anyagai

L. Ron Hubbard: A Dianetika és a Szcientológia anyagai

  2021.06.11. 00:40

Mi anyagokban, eredményekben és potenciális jövőben nagyon gazdagok vagyunk. A nagyon nehéz időszakok ellenére is kitartottunk. És a legfényesebb jövőnk felé terjeszkedünk.
– L. Ron Hubbard
 
 
A Tudás Aranykora szinte szó szerint a fenti szavak megvalósítása végett érkezett el. A Tudás Aranykora azon a tényen alapul, hogy a Szcientológia Híd képzésből, auditálásból és tudásból áll, amelyek közül a tudás a legfontosabb. Továbbá azon a tényen alapul, hogy a Szcientológia olyan anyagokból áll, amelyek időrendi sorrendben mutatják be a kutatást és a fejlesztést. Mivel ezeknek az anyagoknak korábban csak egy része volt hozzáférhető, a szcientológusok számára nem volt mód a kutatás útvonalának teljes megértésére. Sőt, még arra sem volt mód, hogy megértsék, hogyan viszonyulnak a különböző anyagok más anyagokhoz, hogyan viszonyulnak a könyvek az előadásokhoz, vagy az egyik előadás-sorozat a másikhoz. Ezenkívül arra sem volt mód, hogy különbséget tegyenek az anyagok halmazai között – hogy mely előadások szólnak a nagyközönségnek, és melyek a hivatásos auditoroknak.

 


Ezért a szcientológusoknak azzal kellett beérniük, amit L. Ron Hubbard találóan a Szcientológiáról alkotott „szűk látókörnek” nevezett, amelyből kimaradtak a jelentősebb anyagok.
 
Így született meg Az anyagok útmutató táblázata, amelynek az elkészítésére a szerző már hosszú idővel ezelőtt útmutatást adott, és amely megadja a teljes képet.
 
Ez a táblázat pontosan az, amire a neve utal: átfogó útmutató a Dianetika és a Szcientológia anyagairól, hogy ezek mindegyike önmagában mit képvisel, és hogyan viszonyul a többihez. Ebben a tekintetben Az anyagok útmutató táblázata volt a kulcs ahhoz, hogy megértsük L. Ron Hubbard anyagainak összefüggéseit, és ez szolgált a Tudás Aranykorának alapjául.
 
Mindent összevéve, a Tudás Aranykora a leghosszabb és legátfogóbb program a Szcientológia történetében – 25 évnyi összehangolt kutatás, rendbehozatal, helyreállítás és ellenőrzés áll mögötte. Ennek részei voltak azok a projektek, amelyek célja minden létező kézirat és előadás megtalálása volt, ehhez pedig minden olyan helyszínt át kellett kutatni, ahol L. Ron Hubbard írt és előadott. A Tudás Aranykora keretében elvégeztünk egy kétmillió munkaórás projektet, hogy gondoskodjunk az anyagok tisztaságáról: kijavítottuk a diktált kiadványokban és könyvekben talált átírási hibákat, töröltük a szerkesztők által hozzáadott részeket, és gondoskodtunk róla, hogy minden egyes oldal valóban L. Ron Hubbard kommunikációja legyen – egészen az utolsó vesszőig. Csak hogy érzékeltessük a dolgot: a gyorsírók által megváltoztatott írásjeleken és az összezagyvált szövegeken kívül a gondos ellenőrzés azt is felfedte, hogy egész bekezdéseket hagytak ki a Szcientológia alapvető könyveiből, és még a fejezetek sorrendjét is megváltoztatták bennük. Ennek eredményeképp a teljes fogalmi megértés lehetetlen volt, függetlenül attól, hogy milyen gondosan tanulmányozta át az ember azokat a könyveket, vagy tisztázta a szavakat, és demonstrálta a fogalmakat.
 
Lényegesen többről volt szó. A szöveg ellenőrzésén túl ott volt még a hangszalagok restaurálásának látszólag megoldhatatlan problémája. L. Ron Hubbard 1950-től kezdve tartott 3000 előadása között számtalan olyan felvétel volt régi hangszalagokra vagy viaszkorongokra rögzítve, amelyet senki nem hallgatott meg azóta, hogy megtartotta őket.
 
Sőt, az ilyen felvételek másolása annak veszélyével járt, hogy a hanghordozó teljesen megsemmisül. Olyan felvételek is voltak, amelyeken elektronikus zörejek hallhatók – sistergés, recsegés, pattogás és zaj –, amelyek miatt egész szövegrészek váltak érthetetlenné. Ennek következményeként sok előadás-sorozat felvételeit összekeverték, ami már önmagában elfedte L. Ron Hubbard kutatási és fejlesztési útvonalát.
 
Erre válaszul megtörtént az előadások tárának teljes helyreállítása – és ez csak akkor vált lehetővé, amikor a projekt mérnökei a 21. századi technológia legújabb vívmányait is a végletekig kiaknázták. Tökéletes hangszínnel, tökéletes tisztasággal, teljes átiratokkal és szójegyzékekkel, sőt az eredeti előadóteremnek megfelelő hangzással most mindez megvalósul a Tudás Aranykorában.
 
L. Ron Hubbard minden előadásának elkészülte után következett ezeknek az anyagoknak a nemzetközi elérhetővé tétele, amely szintén gigászi feladat, amelynek semmilyen kiadó, nyomda vagy CD-gyár nem tud eleget tenni – nem képesek 3000 külön előadást és könyveinek teljes skáláját 50 nyelven előállítani. Valójában egy teljesen új nyomtatási, gyártási és terjesztési stratégiára volt szükség. Ezt a stratégiát ma már a világ legnagyobb „házon belüli” digitális nyomdái valósítják meg: a Szcientológia Egyház két kiadója, a Bridge Publications Los Angelesben és a New Era Publications Koppenhágában. Ez a két szervezet együtt valóban minden igényt kielégítő módon biztosítja a könyveket és az előadásokat (legyen szó akár 500 példányról egy alakuló Szcientológia közösség esetén, vagy milliókról az amerikai földrész számára). Ennek megfelelően L. Ron Hubbard anyagai, mondjuk, vietnamiul vagy szuahéliül most ugyanolyan hatékonyan és gazdaságosan készülhetnek el, mint a Dianetika angol nyelvű kiadása. Ennek eredményeként a Dianetika és a Szcientológia anyagai most szinte bárki számára hozzáférhetőek, és még az 1950-es áraknál is kevesebbe kerülnek.
 
A Dianetika és a Szcientológia anyagai képviselik mind a teljes szabadsághoz vezető Híd alapját, mind a szabadság előfeltételét képező tudás teljességét. Ezek az anyagok jelképezik L. Ron Hubbard technológiájának győzelmét, és tartalmazzák technikai fejlesztéseinek összes miértjét. Ezenkívül pedig (és ez önmagában hatalmas győzelem) most már rendelkezünk ezeknek az anyagoknak az összességével, amelyek szó szerint mindörökre feltárják az univerzum titkait. Ennek következtében csupán az van hátra, hogy beteljesítsük L. Ron Hubbard következő szavait:
 
Vannak lehetőségek, amelyekről soha még csak nem is álmodtál, vannak soha nem tapasztalt örömök, van olyan dicsőség, amit soha nem múltak még felül. Ezek mind rád várnak, de csak akkor, ha elfogadod az örökségemet, és segítesz létrehozni ezeket. – L. Ron Hubbard