Bartók Béla Városi és Iskolai Könyvtár - Csorvás
Rólunk
 
Események
 
Ajánló
 

Kövess minket facebookon is!

 
Dokumentumok
 
Városunk
 
Új könyveink

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

L. Ron Hubbard: A Dianetika és a Szcientológia anyagai

  2021.06.11. 00:40
Mi anyagokban, eredményekben és potenciális jövőben nagyon gazdagok vagyunk. A nagyon nehéz időszakok ellenére is kitartottunk. És a legfényesebb jövőnk felé terjeszkedünk.
– L. Ron Hubbard
 
 
A Tudás Aranykora szinte szó szerint a fenti szavak megvalósítása végett érkezett el. A Tudás Aranykora azon a tényen alapul, hogy a Szcientológia Híd képzésből, auditálásból és tudásból áll, amelyek közül a tudás a legfontosabb. Továbbá azon a tényen alapul, hogy a Szcientológia olyan anyagokból áll, amelyek időrendi sorrendben mutatják be a kutatást és a fejlesztést. Mivel ezeknek az anyagoknak korábban csak egy része volt hozzáférhető, a szcientológusok számára nem volt mód a kutatás útvonalának teljes megértésére. Sőt, még arra sem volt mód, hogy megértsék, hogyan viszonyulnak a különböző anyagok más anyagokhoz, hogyan viszonyulnak a könyvek az előadásokhoz, vagy az egyik előadás-sorozat a másikhoz. Ezenkívül arra sem volt mód, hogy különbséget tegyenek az anyagok halmazai között – hogy mely előadások szólnak a nagyközönségnek, és melyek a hivatásos auditoroknak.

 

Bencsik András: Összetartozunk - Magyarország 2010-2020

  2021.06.11. 00:35

A több mint húsz szerző által írt, ötszáznál több színes képpel és számtalan grafikonnal illusztrált hatalmas kötet Magyarország 2010 és 2020 között végbement fejlődésének tényeit és adatait ismerteti olvasmányos formában. A tíz fejezetre osztott kötet áttekintést ad többek között az alkotmányozásról, a nagyvilágban betöltött szerepünkről, az államszerkezet újjáépítéséről, a nemzetegyesítésről, a válságokról és azok megoldásáról, a jövő felé nyíló kapukról. A kötethez Orbán Viktor miniszterelnök írt előszót.

Száraz Miklós György: Fájó Trianon

  2021.06.11. 00:32

A könyv szövegei Trianonról szólnak, a revízióról, a veszteségről és a felelősségről, az igazságtalanságról és az öngyilkos ostobaságról: Ady, Babits, Füst Milán, Illyés, József Attila, Juhász Gyula, Karinthy, Kosztolányi, Márai, Németh László, Szerb Antal vagy Weöres Sándor kétségbeesett, hitetlenkedő sorai és dühös, vádló, önmarcangoló mondatai.

B. Czakó Andrea

  2021.06.11. 00:23

B. Czakó Andrea: Pitypangtánc

Van nemesebb ok a háborúra, mint a szerelem?

A tizenkét esztendős, nemesi családból származó Szereday Tinát meseszép ördögfiókának csúfolják , mert megveti a társadalmi képmutatást és szeret a cigányokkal szabad életet élni. A füzérradványi összejövetelen fiúbarátaival együtt keresetlen szemtanúja lesz a sármos Szapáry Félix gaz csábításának - csakhogy a behálózott hölgyet aznap jegyezte el valaki más. Tinát éveken át kísérti a meglesett jelenet. Meghatározza viszonyát a férfiakhoz, elképzelését a szerelemről, hitét a kapcsolatok tisztaságában. Mígnem a Rudnyánszky sportdélutánon újra találkozik a megvetett Szapáryval - aki továbbra is csak úgy vonzza a nőket. A nővé érett Szereday lány is vonzáskörébe kerül. Túl súlyos családi titkokon, túl a Monarchia bukásán, és az első világháború poklán, vajon megtalálják egymást a szerelmesek? Vagy megsemmisíti őket a változó világ? Tina életét a világtörténelem napsütése színezi aranyra, majd a vihara szürkére, mint ahogy a bohém békeidőt felszámolja a Nagy Háború. B. Czakó Andrea legújabb, történelmi hátterű romantikus regényében, a magyar történelem és magyar táj díszletei között hol a magasba emeli, hol a mélybe húzza le az olvasók szívét.

 

B. Czakó Andrea: Hervadhatatlan

1860 nyarának végén a vidéki kastélyukba száműzött fiatal Szalgháry nővérek élete gyökeresen megváltozik, amikor édesanyjuk Pest-Budára rendeli őket, a Minna-szalonként működő családi villába. Gizella, a fiatalabb lány a székesfővárosba érkezésük első órájában beleütközik Fejérváry Árminba, akiről akkor még nem sejti, hogy sorsuk már a múltban összekapcsolódott.


A kíváncsi Ella a szülői házban egyre több rejtélyre bukkan. Vajon a szülei haza- vagy felségárulók? Feslett asszony-e az anyjuk és miért zárkózik el gyermekeitől? Miért éltek eddig a szüleiktől távol? Miféle bizarr tények húzódnak az apjuk nyájassága mögött?

Míg Ella azon munkálkodik, hogy kérdéseire válaszokat kapjon, kétségbeesetten beleszeret Fejérváryba, a fararcú grófba, akinek nyomós oka van ellenállni a lánynak. Közben az idősebbik Szalgháry lány a szerelme, a híres bükki betyár, Vidróczki Márton után bánkódik. Nővére boldogságáért Ella vakmerő tettekre képes.

B. Czakó Andrea, első könyves szerző romantikával itatja át a magyar történelem "passzív ellenállás" időszakát. Regényében ismert történelmi személyeket vonultat fel és rávilágít a politika nagyasztalának láthatatlan erőire, a kor kémhálózataira, miközben a két fiatal sorsának és szerelmének alakulása fogva tartja az olvasót. Vajon a szeretet képes felülírni a gyarló tetteket?

Új könyveink

  2021.02.20. 20:41

Kedves Látogatóink!

Hamarosan elindul új rovatunk, ahol a frissen érkezett könyveinkről teszünk közzé információkat, így a jövőben hamarabb értesülhetnek újdonságainkról.

Következő 10 cikkElőző 10 cikk